Skip to main content

Posts

Showing posts with the label dudukrumah

Entri 138 : Hari Keempat

Kalau ikut hati nak publish hari Rabu tapi dek disebabkan jemu terkurung dalam rumah saya publish jer la. Tadi lepas Subuh saya tertidur dan bermimpi pergi shopping baju dan handbag . Perkara yang anda perlu tahu, Pertama , saya jarang bermimpi. Mengigau jarang lagilah kan. Kedua, saya shopping baju dan beg? Bukan tak pernah tapi jarang. Nampak sangat kan, kesan terkurung dalam rumah. Sampai boleh mimpi pergi mall beli baju pun dah nikmat kan? Nikmat pergi kerja dan balik kerja, Nikmat kerja kat dalam office. Nikmat makan kat luar. Nikmat jumpa kawan kawan. Tapi kan, sebosan mana pun terperuk dekat rumah ni apalah sangat  nak dibandingkan dengan mereka yang bekerja siang malam nak selamatkan nyawa. Yang kerja dekat hospital , termasuk security , tukang masak , tukang cuci. Yang kerja polis, bomba dan sebagainya. Jemunya saya duduk rumah boleh lagi scroll Instagram dan Facebook.Gaji jalan juga buat masa sekarang walaupun stress bekerja. Stress bekerja sebenarnya nikmat s